Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Másnap Kit bement az egyik ruhaboltba és kiválasztotta a ruháját a holnapi álarcosbálhoz , amit a suliban tartanak.  Gyönyörű ruhát vett magának , de ne gondoljatok semmi giccsre , semmi  villogó kiegészítőre , Kit ruhája egyszerű volt , de mégis nagyszerű . Délután  fél 5 - kor  indult el a butikba , de este 9 - kor indult hazafelé. Bizony, egy fiatal hölgynek  sok idő , míg kiválasztja a legtetszetősebb ruhadarabot , pláne , ha Kitről van szó. Igaz Kit nem túl lányos lány , ám annál nagyobb feladat neki , hogy öltözéke ünnepélyes és bájos legyen , ám mégis megfeleljen az ő stílusához .  Ahogy hazafelé indult , úgy gondolta , hogy lerövidíti az utat hazafelé és inkább a parkon keresztül megy haza.  A fák lombkoronájától nem sok  fénycsóva hatolt át az utcai lámpák fényéből , de Kit nem félt. Ő nem olyan lány , aki ne tudta volna megvédeni magát , ha arra került a sor.  Kit határozott léptekkel ment előre . Egyszer csak egy padhoz ért , amin egy ember feküdt egy kis műanyagpohárkát szorongatva a kezében. Kit kotorászni kezdett a táskájában. Talált benne egy 25  cent - est  és beledobta az ember poharába , gondolván :

" Egyszer lehet egy jó napja a csórikámnak is !,,

Aztán ment is tovább . Egy pár lépést tett meg csak, mikor az ember felmordult .

- Hé ! A piám ! Ki tett bele érmét? 

Kit rögtön felismerte a hangot. Megfordult és visszament . Előkotorta  a telóját és megvilágította vele az ember arcát.

- Jajj! - sikított meglepetésében -  Peti , te vagy az ?

- Hagyj békén!  Én már úgy is lejárt lemez vagyok!

- Micsoda? Milyen badarságokat beszélsz itt? Úr Isten!Peti! Te totál részeg vagy !

Peti erre csak egy " Hö?!,,  - vel  felelt , mire Kit felsegítette és hazakísérte.

Másnap reggel Peti másnaposan ébredt és borzasztóan fájt a feje. Kit az ágyba hozta neki a "reggelit" . Ez esetben a reggeli egy pohár víz és egy algopyrin volt.

- Tessék !Ezt vedd be ! - mondta Kit lágy hangon. - Aztán pedig meséld el , hogy mi folyik itt.

Peti szépen elmesélt mindent , hogy  az alkoholba menekült és teljesen elhagyta magát , mikor látta , hogy Kit már Logan barátnője . Megint.

- De hát az nem úgy volt ! - védekezett Kit-  Logan amúgy is megkapta azért a magáét.  Hidd el , én soha nem akarom már vele újra kezdeni.

Peti erre a mondatra elmosolyodott . Ez a mosoly most annyit jelentett :Értem már! Jól félreértettem ezt az egészet!

- De tudod - folytatta Kit-  Ma álarcosbál lesz és nekem még mindig nincs kísérőm , szóval.....

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.