Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Végre eljött a nagy nap!  Ma van az álarcosbál!

A sulit szépen feldíszítették , mindenhol színes lufik és a bál megkezdődöttével álarcos figurák voltak.

- Hol vannak már? - nézett az órájára türelmetlenkedve Dylan.- Azt mondták , hogy 7 - re jönnek , de már mindjárt negyed 8!

- Igaz! Már rég megkellet volna érkezniük! - csatlakozott Peti.

- Mikor jönnek már? - szólt Cole. Ez volt a végszó. A hatalmas terem ajtaja kinyitódott , és 3 lány alakját lehetett látni.  A  fiúk tekintete oda szegeződött.  Nem akarok hencegni , de mi valóban gyönyörűek voltunk.

Kit szűk fekete  ruhában volt , amely a térde aljáig ér, dekoltázsa alatt egy fehér csillogó öv volt . A ruha ujjatlan ,  két vékony pántja keresztezte egymást .Fekete magassarkú cipőben volt. Szemeit egy fehér kis álarc fedte.   Haja hátul lófarokban volt , csak úgy egyszerűen, de az összhang mégis csodás volt. S talán most először életében , úgy nézett ki , mint egy igazi hölgy .

Ágó is nagyon szép volt . Ő élénkzöld ruhát viselt. Habos babos , gyönyörű ruhácska volt .  Az alsó része strasszokkal volt kirakva.  Ágó haja fel volt tűzve . Nagyon elegánsan volt feltűzve. Fülében egy zöld fülbevaló volt és a kezén egy szintén zöld , hosszú kesztyű. Szemét halványzöld strasszokkal kirakott álarc takarta. Cipője szintén zöld tűsarkú volt.

 Az én ruhám  türkizkék volt. Nem volt ujja , de még pántja sem. Az alján strasszokkal minták voltak kirakva. A hasrész fölött egy kék selyemöv volt. A cipő kék magassarkú , úgy állt a lábamon , mintha ráöntötték volna. Hajam leengedve volt , itt ott fonat volt benne. Szememet kék , csillagos álarc fedte. Karjaimon egy  halványkék selyemkendő volt, nyakamon pedig egy gyönyörű nyakék.

- Ó hercegnő! Felkérhetem egy táncra? - jött oda Cole hozzám , s elegánsan felém nyújtotta kezeit.

- Hát persze , hercegem! - mosolyodtam el. Elkezdtünk keringőzni. A többiek követtek minket. Még a nagy  botlábú Peti is elboldogult a táncparketten.  Felülről nézve a sok tucat táncoló pár olyan lehetett , mint ezer , meg ezer hangya.

Olyan volt az egész , mint egy csodás álom. Cole olyan délceg és fess volt , én pedig csakugyan olyan lehettem akkor , mint egy hercegnő. Közelebb hajoltunk egymáshoz . Most egy csók következett ...

- Én és te itt együtt
ugye jók vagyunk?
Felforgatni mindent
ketten tudunk!
Képzeld el micsoda élet vár csak figyelj ránk! - csörrent meg Cole telefonja. Cole  hirtelen elhúzta a fejét és a zsebébe nyúlt.

- Bocsi , de ezt föl kell vennem!

Mindenki ránk figyelt. Kívülről csak annyit láttak , hogy  én egyedül maradok a táncparketten.Egy pár másodperc csönd , majd mindenki újból táncolni kezdett.

Egy perc se telt el , s Cole visszajött.

- Bocsánat , Flo , de el kell mennem , hívtak, hogy  kisorsolták , hogy kivel fogok vacsorázni , nyereményből .. és ...hát a vacsora ma van. - aztán egy rideg puszit nyomott a képemre , majd odalökött egy sziát , s elviharzott.

Én csak ott álltam szótlanul. Meg sem tudtam nyekkenni.  Letipegtem a táncparkettről , egy pohár Cola - t vettem a kezembe és leültem.Teljesen lelombozódtam.

" Ennek is ilyenkor kellett elmennie !,, - gondoltam. Csak néztem ott a padlót , míg egyszer csak így szól valaki:

- Flóra ! Te vagy az ?

- Hööö?! - néztem fel. Egy fess fiú állt előttem.

- Nem ismersz meg? - kérdezte lágy hangon , s feltolta az álarcát .

- Théodore ! Te vagy az ? - csillant fel a szemem , s egy öleléssel üdvözöltem régi jó barátomat. 

Théodore  egy belga srác , régi jó ismerősöm.  Hogy honnan ismerem ? Elmondom.

   Anyukám barátja belga és egyszer kivitt minket Belgiumba nyaralni.  Neki volt egy barátja , Albert  akinek a fia : Théodore .  Théodor nagyon kedves srác , így hát tartottuk vele továbbra is a kapcsolatot , ami annyit tesz , hogy minden 2. héten küldök neki 1 - 1  e - mailt , s ha Belgiumba megyek , akkor az első dolgom őt felkeresni. Mondanom sem kell , hogy Théodore nagyon nagyon helyes srác, de most nem a külsőről van szó.  Az a lényeg , hogy  Cole itt hagyott , Théodore meg mindig kiállt mellettem és most is odajött hozzám.

- Jaj Théodore ! Úgy örülök , hogy látlak ! - mondtam neki fülig érő szájjal- De mondd! Hogy kerülsz te ide  ?

- Egyszerű. Cserediák vagyok.

- Így már mindent értek.

- Hmmm... De gyönyörű vagy ! - bókolt Théodore elpirulva .

- Köszönöm !  - szóltam gyermeteg mosollyal .

-  Na ? Táncolunk?

- Hát hogy a fenébe ne ! - válaszoltam neki feldobódva.

Csodás volt vele a tánc , még talán jobb , mint Cole - al.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.