Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Halloween közeledett.

Kitaláltuk , hogy tököt is faragunk!  Ágó , Kit és én vettünk egy sütőtököt és nekiláttunk.

- A francba ! Ez nem fog menni! - szólt Kit , mikor ki próbálta kanalazni a tök belsejét.- Ezek hibás tököt adtak nekünk! - háborgott tovább.

- Nem a tök hibás , hanem te csinálod rosszul! - torkolta le Ágó.

- Mi? Na persze! Rögtön engem kell hibáztatni , mikor te adtál nekem olyan kanalat , ami hajlik!

- Nem az én hibám! - mondta és felmarkolt egy kicsit a tök belsejéből , amit már kivájtunk.  Nekidobta Kitnek.

- Na megállj csak ! - és Kit visszaadta. Én tátott szájjal figyeltem ezt a jelenetet , ám 5 perc múlva  én is megfogtam 2 marék tököt , odamentem hozzájuk és a pulcsijukba dugtam . Erre már én lettem a célpont. Ketten összefogtak ellenem! De aztán egy kis.... sok idő múltán Ágó így szólt: - Most már csináljuk a tököt , mert nem leszünk vele kész!

 Igazából csak elfogyott a dobálni való tökbél.

Szépen kivágtuk a száját , a szemét , az orrát s végül a kis gonosz szemöldökét. Másnap felvittük a suliba , a versenybe. Mindenki csodájára járt a mi gyönyörű tökünknek. Még az  egyik zsűritag is megsúgta , hogy valószínű mi nyerünk. Aztán egyszercsak a legnagyobb ellenségünk, Alyson ,aki szintén a koliba járt felhozott egy óriási tököt gyönyörűen kifaragva.  A zsűrik mind a 10 versenytököt megfigyelték , majd kihirdették a végleges döntést:

 -És a nyertes........ Alyson Bruke gyönyörű töke! Gratulálunk!

Alyson átvette a nyereményt: egy tök formájú kupát.Mi szomorúan mentünk haza , mikor 3 srác mellett haladtunk végig. Ezt hallottuk:

- Azt mondta , hogy a mi nevünket is bemondja majd!

- Igen! Mi érdemeltük volna meg a nyereményt , elvégre is mi faragtuk a tököt.

- Ez így van!

Ekkor Kit agyában egy ravasz terv eszelődött ki. Másnap reggel a bírákhoz mentek és bemutattunkk neki egy hangfelvételt , amit Kit csinált a 3 fiú további beszélgetéséről.  Erre rögtön elvették Alyson - tól a kupát és odaadták a 3 fiúnak. Bár nem nyertük meg a versenyt , mégis úgy éreztük , hogy nyertesek vagyunk , mikor ránéztünk Alyson erőltetett mosolygására.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.